1. Discover Lexus
  2. Opening of the 80th Venice International Film Festival
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
НОВИНИ ЗА LEXUS

LEXUS СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ЗВЕЗДИТЕ ЗА ОТКРИВАНЕТО

  • Lexus изпълнява ролята си на официален автомобилен партньор на Международния филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia – за седма поредна година.
  • Електрифицираните модели на Lexus отвеждат водещи звезди до червения килим за вечерта на откриването на фестивала, една от най-важните дати в международния филмов календар.
  • 80-ото издание на фестивала се провежда на Венецианския Лидо до 9 септември.

 

Lexus сподели светлините на прожекторите на червения килим с известни фигури от съвременното европейско кино по време на вечерта на откриването на 80-ото издание на Международния филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia.

 

Като официален автомобил на фестивала за седма поредна година, Lexus предоставя флотилия от електрифицирани модели като луксозен транспорт за режисьори, актьори и VIP гости на прожекции и събития, които се провеждат на Венецианския Лидо до 9 септември. Поводът осигурява също възможност за високопоставена изява на изцяло новият LBX, един нов, основополагащ представител на Lexus. Хибридният електрически компактен кросоувър ще бъде на пазара в цяла Европа по-късно през тази година.

 

Фестивалът беше открит на 30 август със световната премиера на филма „Команданте“. Неговият режисьор Едоардо де Анджелис и актьорът в главната роля Пиерфранциско Фавини бяха закарани до червения килим от Lexus, заедно с актьора Катерина Мънро (Казино Роял) – „кръстницата” на тазгодишния фестивал – и режисьорката Алис Диоп (Сейнт Омер), президент на журито за наградата Луиджи Де Лаурентис.

 

Паоло Морони, директор на Lexus Италия, отбеляза: „Всяка година се стремим да покажем и разкажем нещо ново и необикновено в прекрасната обстановка на фестивала. Тази година нашата безспорна „звезда“ е новият Lexus LBX. За нас е чест да представим този изключителен SUV, с помощта на когото вярваме, че ще направим церемонията на червения килим още по-специална.”