1. Discover Lexus
  2. Luxury yacht 650 revealed
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ЛУКСОЗНАТА ЯХТА LEXUS LY 650 Е РАЗКРИТА: ИЗРАБОТЕНА В ДУХА НА ИЗУМИТЕЛНОТО

 

Разработването на невероятни автомобили е нещо, което Lexus непрекъснато преследва, както личи от красивите ръчно плисирани панели на вратите в LS 500 или от сложния процес на боядисване, вдъхновен от пеперуда Морфо, който води до ослепителното Структурно синьо. Разработката на всяка точка на комуникация с клиента около марката е възможност, която Lexus продължава да използва. Това морско приложение е още едно доказателство в историята на Lexus за изследване на нови граници както в автомобилната индустрия, така и извън нея.

 

Lexus непрекъснато преосмисля от какво се състои луксозното преживяване и в резултат на това се впуска в световете на кулинарното изкуство, дизайна, филмовата индустрия и други като алтернативни възможности за взаимодействие с марката. Воден от Президента на Lexus International, визията на Йошихиро Сауа за Lexus е марка, която „изследва нови начини за представяне на иновативни и изумителни преживявания за нашите гости", Lexus си партнира с някои от най-добрите създатели на преживявания в света, за да изрази още по-добре фразата Experience Amazing.

Lexus се завръща във водата със следващото си превъплъщение на яхта под формата на LY 650. Носейки най-съвременния почерк на дизайнерския език на Lexus - L-finesse, приложен отвъд света на автомобилите, производството на LY 650 поема щафетата там, където свършва зашеметяващата концепция на Lexus Sport Yacht.

 

 

МАЙСТОРИТЕ „ТАКУМИ" НА LEXUS В СРЕЩА СЪС ЗАНАЯТЧИИТЕ НА MARQUIS-LARSON

 

Насърчен от силния обществен интерес към концепцията Lexus Sport Yacht Concept, Изпълнителният вицепрезидент подхрани последващите морски усилия; желанието на Шигеки Томояма да „представя мечтаната визия за луксозен начин на живот; визия, благодарение на която Lexus Yacht разширява потенциала на мобилността на Lexus в океана.“ Превръщайки тази мечтана визия в реалност, компанията Marquis-Larson Boat Group е избрана да построи, продава и обслужва следващата яхта на Lexus, основавайки се в голяма степен на техния дългогодишен опит в направата на поръчкови лодки и доказаните им способности, потвърдени от тяхната работа по реализацията на Lexus Sport Yacht Concept.

Със седалище в Пуласки, Marquis-Larson е идеалният партньор, който да осъществи втората глава от дизайна на яхти на Lexus чрез съчетание от майсторска изработка, съвременни технологии и вдъхновяващ дизайн. Като допълнение към известното наследство на майсторите занаятчии „такуми“, които са свръхизкусни в своите роли, „гръбнакът“ на майсторството в Marquis-Larson е ясно демонстриран от техните опитни строители на лодки, много от които са в компанията от 30 години.

 

ДИЗАЙНЕРСКИЯТ ЕЗИК L-FINESSE БЕЗПРОБЛЕМНО СЕ АДАПТИРА ОТ АВТОМОБИЛНО В МОРСКО ПРИЛОЖЕНИЕ

Няколко от най-атрактивните характеристики на концепцията от 12,8 м са намерили своето място в LY 650. С обща дължина от 19,96 м и 5,72-м ширина, най-новата яхта Lexus има отличителен стил, открит в силния, подчертан нос, извитите акценти на палубата и отличимата задна част на яхтата. Първата яхта Lexus LY 650 се очаква да бъде завършена през втората половина на 2019 г. и ще направи своя световен дебют по-късно през същата година.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Отделът за морски бизнес към Toyota Motor Corporation (TMC) е открит през 1997 г. за разработка на премиум яхти, като използва съвременни технологии и методи за контрол на качеството, усъвършенствани при производството на луксозните автомобили Lexus. Продуктовата линия Ponam на Toyota Marine включва лодки за спортен риболов с дължина 7,93 м и 8,53 м и луксозни кабинни круизни машини с дължина 9,45-, 10,67-, 11,28- и 13,72-метрови с трайни и тихи корпуси от изцяло заварен алуминий A5083. Моделите Ponam се задвижват от високоефективни турбодизелови двигатели, базирани на тези на Lexus GX 300d (3.0-литров, турбодизелов, 4-цилиндров) и LX 450d (двойно турбо дизел, 4.5-литров, V8). Продуктовата линия Toyota Ponam е лидер в пазара на премиум яхт индустрията в Япония.