1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus short films
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ

През 2013 г. стартира проектът Късометражни филми Lexus, който има за цел насърчава следващото поколение режисьори. Това е превъзходен трамплин за амбициозни режисьори и писатели, подкрепен от Lexus, които да си сътрудничат с американското филмово студио The Weinstein Company, за да покажат своите произведения на международна сцена.

ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ LEXUS

Третото издание Късометражни филми Lexus привлече над 4400 филмови творци, които представят свои предварително продуцирани късометражни филми. Всички те бяха прегледани от десет-членно жури, което състави списък от финалисти, които бяха поканени да напишат сценарий на провокативната тема Очакване (от англ: Anticipation).

Излишно е да се споменава, че конкурсът за всеки от четиримата режисьори, избрани да участват в Третото издание на Късометражни филми Lexus, е труден, а стандартът е много висок - и с основание. Проектите на победителите са напълно финансирани, професионално изработени, а след това и международно представени от The Weinstein Company. Това е рядка възможност за всеки развиващ се режисьор.