1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. LDA open for entries
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

НАГРАДИ ЗА ДИЗАЙН НА LEXUS 2018

НАГРАДИ ЗА ДИЗАЙН НА LEXUS 2018 - ОТВОРЕНО ЗА КАНДИДАТУРИ

Продължавайки да следваме нашата визия за по-добър свят чрез дизайна, Lexus отваря приема на кандидатури за годишната Награда за Дизайн на Lexus 2018. Тазгодишната тема е "CO-" - латинска представка за "с" и "заедно в хармония".

 

НАСЪРЧАВАНЕ НА ТАЛАНТА

Състояла се за първи път през 2013 г., наградата е международна платформа за откриване и признаване на следващото поколение световни творци и дизайнери. Всяка година хиляди млади творчески таланти от цял свят се стремят да бъдат избрани за последния кръг. Дванадесет финалисти и техните творби ще бъдат привлечени в дизайнерската общност и след това в Дизайнерската седмица в Милано 2018 - Salone Del Mobile, най-голямата дизайнерска изложба в света. В продължение на това, четирима от тях ще бъдат напътствани от установени световни дизайнери и ще получат бюджет за производство от три милиона японски йени (JPY) -над $ 25 000 долара, за да създадат прототипи на своите идеи.

 

КОНЦЕПЦИИТЕ "CO"

Тазгодишната тема на Награда за Дизайн на Lexus 2018 е "CO-" - латинска представка за "с" и "заедно в хармония". Ние вярваме, че страхотният дизайн може да гарантира хармонично съществуване на природа и общество и в тази връзка именно "CO-" е подходът, който позволява на бранда Lexus да преоткрива истинския си потенциал и този на заобикалящата го среда чрез създаване на нови възможности със сътрудничества, координация и връзки. Сега, младите дизайнери имат възможността да преоткрият значението на "CO-" и да вдъхновят един по-добър свят.

 

ЖУРИ И МЕНТОРИ

Съдиите, които оценяват дизайна, са световно признати творци, работещи в различни дизайнерски жанрове. Освен това, менторите в надпреварата са уважавани дизайнери, които споделят своето ноу-хау и осигуряват физическа подкрепа. Те помагат на избраните кандидати да изразят пълния си потенциал чрез разработването на работещи прототипи на техните иновативни идеи. Съдиите и менторите споделят убеждението на Lexus, че страхотният дизайн може да направи света по-добро място.

Журито и менторите в Наградата за Дизайн на Lexus 2018 Ще бъдат обявени в месец август.

 

ИЗЛОЖБАТА

По време на Седмицата на дизайна на Милано, всички произведения на финалистите ще бъдат показани в експерименталния щанд на Lexus. След това съдиите ще оценят четирите прототипа, между които ще бъде и носителя на наградата за 2018 г. Победителите в предходните издания продължават да се радват на успеха и да развиват по-нататък своите идеи в конвертируеми, жизнеспособни продукти.

 

ДЕТАЙЛИ ЗА ЗАЯВКИ

Записвания за Наградата за дизайн на Lexus 2018 ще бъдат приемани от 24 юли до 8 октомври. За повече информация относно процеса на кандидатстване, моля, посетете LexusDesignAward.com . Дванадесетте финалисти ще бъдат обявени в началото на 2018 година.