1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. LDA judges
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ЖУРИ НА НАГРАДИТЕ ЗА ДИЗАЙН НА LEXUS 2017

ПАОЛА АНТОНЕЛИ - Куратор

Антонели се присъединява към Музея на модерното изкуство през 1994 г. и е старши преподавател в катедрата по архитектура и дизайн, както и Директор на проучване и разработки на MoMA. Тя е изнасяла лекции в TED, Световния икономически форум в Давос и няколко други международни конференции. Нейната цел е да популяризира дизайна, докато неговото положително влияние върху света бъде изцяло признато и ефективно прилагано. Понастоящем работи по няколко представления за съвременен дизайн и върху State of Design - книга за различието и разнообразието на дизайнерските сфери, които съществуват днес.

АРИК ЧЕН - Куратор

Арик Чен е Главен отговорник по Дизайн и архитектура в M+ - новият музей за визуална култура, който понастоящем се строи в Хонконгския културен район "Западен Коулун". Преди това е бил творчески директор на Пекинската дизайнерска седмица, водещ успешното подновяване на събитието през 2011 и 2012 г. Чен отговарял за организацията на множество изложби и проекти в музеи, биеналета и други събития в международен мащаб и често пише публикации, включително за "Ню Йорк Таймс", "Монокъл", "Архитектурно записване" и "PIN-UP".

ТОЙО ИТО - Архитект

Ито е завършил университета в Токио през 1965, катедра "Архитектура". Основното му творчество включва Сендай Медиатек, Библиотека на Университета Тама Арт, Хачиойи, Тайванския университет, Колеж по социални науки (Тайван R.O.C), Гифу Медия Козмос и други. Проектите, в чиито процес на разработване участва са Национален театър Тайчун (Тайван R.O.C), Спортен парк и площад за лека атлетика в префектура Аомори и няколко други. Сред многото му отличия са Наградата от японския архитектурен институт, Златният лъв на биеналето във Венеция, Медал на Кралското злато от Кралския институт на британските архитекти и Призерската архитектурна награда.

БИРДЖИТ ЛОХМАН - Главен редактор на designboom

Родом от Хамбург, Лохман учи индустриален дизайн във Флоренция преди да се премести в Милано, където живее и работи от 1987 г. Работи като дизайнер и мениджър продуктово развитие за редица италиански архитекти и майстор-дизайнери. Работила е и като историк по дизайн за съдебни отдели и международни аукционни къщи. Като научен сътрудник и преподавател, тя провежда семинари по индустриален дизайн в редица престижни международни университети. През 1999 г. тя основава дизайнерски хъб, където в момента заема длъжностите главен редактор, ръководител на образователното програмиране и куратор за международни изложби.

АЛИС РОУСТОРН - Дизайнерски колумнист

Алис Роусторн пише по дизайнерски теми в международното издание на Ню Йорк Таймс. Последната й книга "Здравей, свят: Там, където дизайна среща живота" изследва въздействието на дизайна върху нашия живот: минало, настояще и бъдеще. Тя говори за дизайна по време на световни събития, включително TED и годишните срещи на Световния икономически форум в Давос, Швейцария. Базирана в Лондон, Алис е председател на попечителите на галерия Chisenhale и на съвременната танцова група "Майкъл Кларк", както и попечител на галерия "Уайтчапъл". Тя е наградена с Орден на Британската империя (OBE) за дизайн и изкуство.

ЙОШИХИРО САВА - Куратор

Йошихиро Сава завършва бакалавърска степен по инженерство и дизайн в Технологичния институт в Киото. Той е заемал редица свързани с дизайна позиции след присъединяването му към Toyota Motor Corporation през 1980 г., включително Ръководител на отдела за глобално проектиране и планиране. Той става изпълнителен вицепрезидент на Lexus International през април 2016 година.