1. Owners
  2. Warranty & insurance
  3. Warranty
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

LEXUS 6 YEARS | 200 000 km WARRANTY

6 години или 200 000 км комплексна, ненадмината в сегмента гаранция, която гарантира пълното Ви спокойствие.

Качеството на Lexus e легендарно, а спокойствието на клиентите на марката е гарантирано от комплексната, ненадмината в сегмента гаранция. LEXUS 6 YEARS WARRANTY е с общо покритие 6 години или 200 000 км (което настъпи по-рано) и включва дори елементите на окачването. Гаранцията на хибридните компоненти е 5 години или 100 000 км, а гаранцията срещу перфорационна корозия е 12 години.

Важи за всички новозакупени автомобили Lexus, доставени след 01 ноември 2015 от официалния представител на марката в България.

УСЛОВИЯ И ПРЕДИМСТВА

Удължената гаранция на Lexus е осигурена директно от Тойота Мотор Европа и Тойота Балканс, официални представители на марката Lexus в Европа и България и може да бъде обслужена във всеки един от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

Основните предимства на тази гаранция, предоставена директно от Тойота Мотор Европа пред предлаганите на българския пазар удължени гаранции, са:

Комплексност на покритието на гаранцията, съобразена с философията и Lexus, че клиентът е на първо място

Бързина на взимане на решение за гаранционен ремонт директно от от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България

Улеснено администриране, идентично с това на фабричната гаранция

Стриктно спазване на всички стандарти и процеси за извършване на ремонт, предписани от производителя, Toyota Motor Corporation

Поддържане на паневропейска Електронна Сервизна Книжка за всеки автомобил

Удължената гаранция 6 години или 200 000 км покрива 203 групи елементи в автомобилите, разделени в 15 основни секции, подробно изброени в Сертификат за Удължаване на Заводската Гаранция, който можете да свалите от следния линк:

1. Двигател
2. Горивна система (бензин)
3. Горивна система (дизел)
4. Охлаждаща система
5. Механична скоростна кутия
6. Автоматична скоростна кутия
7. Разпределителна кутия и Диференциали
8. Задвижване
9. Окачване
10. Кормилно управление
11. Спирачна система
12. Климатична система / Парно
13. Електрическа система
14. Купе
15. Хибридна система

В рамките на тези 15 включени секции е важно е да се подчертае, че удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км покрива включително повечето елементи от окачването на автомобилите.

Затова удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км е една от най-комплексните и всеобхватни гаранции в България, която осигурява пълно спокойствие на клиентите!

Основните елементи, които не се покриват от удължената гаранция, са:

Акумулатор

Амортисьори

Изпускателна система

Всички гумени уплътнения

Проникване на вода в купето

Износени и скъсани детайли

и други елементи, които не са включени в Сертификата за Удължената Гаранция

Основните параметри при администриране на удължената гаранция на Lexus 6 години или 200 000 км са:

За целия гаранционен период на автомобилите, администратирането на фабричната и удължената гаранция се извършва по един и същи начин от 15-те оторизирани сервиза на Toyota и Lexus в България.

За периода на фабричната гаранция 3 години или 100 000 км. са валидни условията, посочени в Гаранционната и Сервизна Книжка на автомобила, а за периода на удължената гаранция, от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км, са валидни условията, посочени в приложения Сертификат за Удължаване на Гаранцията, който е част от гаранционната и сервизна книжка на автомобила.

Гаранционните ремонти се извършват по стриктните стандарти на Lexus за сервизиране и ремонт на автомобилите.

Единственият ангажимент на клиентите за периода на гаранцията е да обслужват автомобилите си спрямо предписанията на производителя.

По време на целия гаранционен период 6 години или 200 000 км (което настъпи по-рано) се поддържа електронна сервизна книжка на автомобилите за направените периодични технически обслужвания. С други думи, няма да е необходимо клиентът да доказва с хартиен носител, че е обслужвал коректно автомобила си при възникването на гаранционен проблем, а оторизираните сервизи ще могат по електронен път да го проверят. Дори автомобилът да е обслужван в сервиз на Lexus в чужбина, ако данните са въведени в електронната сервизна книжка, оторизираните сервизи на Toyota и Lexus в България ще могат само на базата на тази информация да извършат гаранционния ремонт.

При гаранционен проблем, транспортирането до най-близкия от 15-те сервиза на Lexus в България е напълно безплатно по време гаранционния период от 6 години или 200 000 км благодарение на услугата LEXUS FREE ROAD ASSISTANCE. Бихме искали да обърнем внимание, че услугата се активира предварително чрез лично получаване на безплатна клиентска карта.

Фабричната гаранция 3 години или 100 000 км е с паневропейско покритие спрямо описанието в гаранционната и сервизна книжка, а от третата до шестата година и от 100 000 км до 200 000 км, гаранционен ремонт може да се се извършва само в оторизираните сервизи на Toyota и Lexus в България, Румъния, Македония и Албания.