1. New Cars
  2. Technology
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ТЕХНОЛОГИИ НА ВАША СТРАНА

Независимо дали става дума за гласовия асистент “Хей, Lexus” създаващ усещане за реални разговори или най-добрият в класа сензорен екран, новият Lexus NX използва авангардни, "насочени към човека" технологии за ненаподобимо изживяване при шофиране.

ВЪЗМОЖНОСТИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

С платформата на новия Lexus NX се реализират интелигентни услуги, включващи навигация в облак с помощта на модула за комуникация на данни на автомобила (DCM). Това осигурява информация за пътуването и събитията на пътя в реално време без използване на вашите мобилни услуги в рамките на четири години и е включено в цената на автомобила при закупуване. Управлението е удобно и просто като при използване на таблет.

СВРЪХ ГОЛЯМ ИНФОРМАЦИОНЕН ДИСПЛЕЙ

Включената в стандартното оборудване система Lexus Link Connect използва 9,8-инчов дисплей със сензорен екран без отблясъци и допълнителни бутони за интуитивен достъп до най-често използваните функции. Системата Lexus Link Pro използва нов 14-инчов дисплей – един от най-големите налични в подобен вид автомобил. Екранът с висока резолюция създава чисти графични изображения при всякакви светлинни условия, а скоростта на централния микропроцесор (CPU) е 3,6 пъти по-висока от тази при актуалното поколение на NX. Перфектно позициониран за удобно взаимодействие, сензорният екран предлага функции за разделен екран, позволяващ ви едновременен достъп до информация като навигация и контрол на аудио и климатичните системи.

ПРИЛОЖЕНИЕ LEXUS LINK

По-широка гама от услуги и функции може да бъде постигната дистанционно с помощта на приложението Lexus Link: нов свят на свързаност, създаден да допълни уникалното преживяване при обслужване "Omotenashi". Интелигентни и индивидуализирани функции ви помагат да откриете зарядни станции, места за паркиране, да заявите час за сервизиране, дистанционно да заключите или отключите автомобил, да настроите температурата в интериора, и дори да подобрите стила си на шофиране.

АКТУАЛИЗИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

Новият Lexus NX е по-свързан от когато и да било. Той използва навигация в облак, за първи път при Lexus, ново поколение мултимедийна система, която е по-бърза и лесна за използване, както и безжични актуализации "по въздуха" (Over The Air, OTA), което означава че изживяването с най-новите технологии за свързаност е гарантирано.

ГЛАСОВ КОНТРОЛ

Hands-free контролът никога не е бил по-лесен, благодарение на системата на Lexus NX която предлага нов гласов асистент "Хей, Lexus". Изкуственият интелект и облачната технология работят съвместно за да предотвратят нуждата от управление с бутони, а вие можете да се концентрирате върху пътя пред вас. Новоразработената система разбира естествен език и контекста на израза като "Гладен съм" или "Студено ми е". Гласовият асистент на Lexus ви позволява да взаимодействате по над 100 различни начина през телефон, навигация, аудио и с директни контролни органи. 

ДИСТАНЦИОННО УДОБСТВО

Приложението Lexus Link предлага възможността за заключване и отключване на вратите на автомобила с вашия смартфон. Разполагате също и вариант за контролиране на температурата включващо предварително отопляване или охлаждане на кабината преди пътуването – функция, която е стандартна в цялата гама на NX.

ЗАРЕДЕНА БАТЕРИЯ

Безжичното устройство за зареждане на телефон е с 50% по-бързо от досегашното, налице е и безжична връзка за смартфон с Apple CarPlay. Осигурена е също кабелна връзка за използване на Android Auto.

ГРАФИК ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Собствениците на NX 450h+ plug-in хибрид могат да използват приложението Lexus Link за да следят процеса на зареждане, графика и настройките. Идеален за зареждане на вашия автомобил през тази част на деня, когато цената на електричеството е  най-изгодна.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА БЮЛЕТИН ЗА НАПЪЛНО НОВИЯ NX