1. New Cars
  2. Technology
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ТЕХНОЛОГИИ НА ВАША СТРАНА

Независимо дали става дума за гласовия асистент “Хей, Lexus” създаващ усещане за реални разговори или най-добрият в класа сензорен екран, новият Lexus NX използва авангардни, "насочени към човека" технологии за ненаподобимо изживяване при шофиране.

ВЪЗМОЖНОСТИ ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ

С платформата на новия Lexus NX се реализират интелигентни услуги, включващи навигация в облак с помощта на модула за комуникация на данни на автомобила (DCM). Това осигурява информация за пътуването и събитията на пътя в реално време без използване на вашите мобилни услуги в рамките на четири години и е включено в цената на автомобила при закупуване. Управлението е удобно и просто като при използване на таблет.

СВРЪХ ГОЛЯМ ИНФОРМАЦИОНЕН ДИСПЛЕЙ

Включената в стандартното оборудване система Lexus Link Connect използва 9,8-инчов дисплей със сензорен екран без отблясъци и допълнителни бутони за интуитивен достъп до най-често използваните функции. Системата Lexus Link Pro използва нов 14-инчов дисплей – един от най-големите налични в подобен вид автомобил. Екранът с висока резолюция създава чисти графични изображения при всякакви светлинни условия, а скоростта на централния микропроцесор (CPU) е 3,6 пъти по-висока от тази при актуалното поколение на NX. Перфектно позициониран за удобно взаимодействие, сензорният екран предлага функции за разделен екран, позволяващ ви едновременен достъп до информация като навигация и контрол на аудио и климатичните системи.

ПРИЛОЖЕНИЕ LEXUS LINK

По-широка гама от услуги и функции може да бъде постигната дистанционно с помощта на приложението Lexus Link: нов свят на свързаност, създаден да допълни уникалното преживяване при обслужване "Omotenashi". Интелигентни и индивидуализирани функции ви помагат да откриете зарядни станции, места за паркиране, да заявите час за сервизиране, дистанционно да заключите или отключите автомобил, да настроите температурата в интериора, и дори да подобрите стила си на шофиране.

АКТУАЛИЗИРАНА ИНФОРМАЦИЯ

Новият Lexus NX е по-свързан от когато и да било. Той използва навигация в облак, за първи път при Lexus, ново поколение мултимедийна система, която е по-бърза и лесна за използване, както и безжични актуализации "по въздуха" (Over The Air, OTA), което означава че изживяването с най-новите технологии за свързаност е гарантирано.

ГЛАСОВ КОНТРОЛ

Hands-free контролът никога не е бил по-лесен, благодарение на системата на Lexus NX която предлага нов гласов асистент "Хей, Lexus". Изкуственият интелект и облачната технология работят съвместно за да предотвратят нуждата от управление с бутони, а вие можете да се концентрирате върху пътя пред вас. Новоразработената система разбира естествен език и контекста на израза като "Гладен съм" или "Студено ми е". Гласовият асистент на Lexus ви позволява да взаимодействате по над 100 различни начина през телефон, навигация, аудио и с директни контролни органи. 

ДИСТАНЦИОННО УДОБСТВО

Приложението Lexus Link предлага възможността за заключване и отключване на вратите на автомобила с вашия смартфон. Разполагате също и вариант за контролиране на температурата включващо предварително отопляване или охлаждане на кабината преди пътуването – функция, която е стандартна в цялата гама на NX.

ЗАРЕДЕНА БАТЕРИЯ

Безжичното устройство за зареждане на телефон е с 50% по-бързо от досегашното, налице е и безжична връзка за смартфон с Apple CarPlay. Осигурена е също кабелна връзка за използване на Android Auto.

ГРАФИК ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Собствениците на NX 450h+ plug-in хибрид могат да използват приложението Lexus Link за да следят процеса на зареждане, графика и настройките. Идеален за зареждане на вашия автомобил през тази част на деня, когато цената на електричеството е  най-изгодна.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА БЮЛЕТИН ЗА НАПЪЛНО НОВИЯ NX