1. Discover Lexus
  2. RX at the venice film festival
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS RX ЩЕ Е ЗВЕЗДА НА ФИЛМОВИЯ ФЕ

  • Lexus е обявен за официален автомобил на 79-ия Международен филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia, завръщайки се като спонсор за шеста поредна година.
  • Изцяло новият луксозен SUV Lexus RX ще играе главна роля на фестивалните събития на червения килим
  • Фестивал привличащ световноизвестни актьори, знаменитости и творци в Лидо ди Венеция от 31 август до 10 септември 2022 г.

Lexus демонстрира отново тясната си връзка със света на киното и изкуствата в ролята си на официален автомобил на 79-ия Международен филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia. Шеста поредна година компанията ще е в ролята на водещ спонсор на едно от най-престижните световни кинематографични събития, а звездата в програмата ще е изцяло новият голям луксозен SUV RX.

Lexus и RX ще присъстват на видно място на събитията на червения килим по време на фестивала в Лидо ди Венеция от 31 август до 10 септември. Поводът ще послужи и за италианска национална премиера на новия RX, модел, който перфектно изразява качеството на изработка, технологии и иновации, които Lexus споделя с най-известните режисьори в света.

С очаквано представяне на пазара към края на тази година, изцяло новият RX ще направи технологичен пробив в ролята му на първия хибрид на Lexus, фокусиран върху динамиката. RX 500h е оборудван с двигател с турбокомпресор и система за контрол на разпределение на силите на задвижване на всички колела DIRECT4. При това събитие той ще бъде съпътстван от първия plug-in хибриден електрически RX, RX 450h+ и от новия премиум хибриден електрически модел RX 350h.

„Развълнувани и горди сме да се върнем във Венеция и имаме честта да демонстрираме ценностите, които отличават нашата марка“, отбелязва Маурицио Перинети, директор на Lexus Italy. „Това е престижна и значима сцена за домакинството на премиерата на изцяло новия RX, един от нашите най-емблематични модели. Надяваме се, че фестивалът и неговата публика ще оценят по достойнство дизайна, качеството, технологиите и фокуса върху опазването на околната среда, насоки в които сме инвестирали при създаването в новия RX, в името на създаването на невероятното изживяване Lexus Amazing Experience.“

Като официален автомобил на фестивала, изцяло новият Lexus RX ще бъде използван за представителен превоз с шофьор на VIP гости на фестивала, знаменитости и официални лица до и от събития на червения килим. Там той ще е "подкрепен" и от други модели от гамата Lexus Electrified, включително изцяло електрическия кросоувър UX 300e. В съответствие с блясъка на събитието, гамата от модели на Lexus ще включва и LC кабриолет, многократно награждаван водещ модел на Lexus.