1. New Cars
  2. All New RX
  3. Reassuring Safety
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

RX ОБОРУДВАНЕ

ГАРАНТИРАНА БЕЗОПАСНОСТ

RX ОБОРУДВАНЕ

LEXUS SAFETY SYSTEM +

RX разчита на авангардните системи за активна безопасност и помощ на водача, представени от най-новото 3-то поколение на Lexus Safety System +, с подобрени и допълнителни функции, предлагащи, наред с други предимства, по-високо ниво на разпознаване на риска от злополука.
RX ОБОРУДВАНЕ

ОБОРУДВАНЕ ОТ ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ

Нова система за следене на водача Driver Monitor проверява шофьора за признаци на умора или разсеяност с помощта на камера, поставена на волана. Освен това Proactive Driving Assist използва предната камера, за да определи ъгъла на завой, като регулира прилаганата сила в кормилното управление при наближаване на завой.
RX ОБОРУДВАНЕ

ИЗБЯГВАНЕ НА ИНЦИДЕНТИ

Подобрената система за избягване на челен сблъсък на Lexus позволява избягването на повече потенциални сблъсъци и може също така да разпознае рисковете от сблъсък с насрещно движещи се превозни средства или пресичащи пешеходци, когато правите завой на кръстовище.
RX ОБОРУДВАНЕ

КОНТРОЛ НА ДИСТАНЦИЯТА

Динамичният радарен круиз контрол разпознава автомобила отпред и поддържа подходяща дистанция. Той бързо разпознава трафика пред вас и, в комбинация с Lane Trace Assist, следва по-естествена линия през завоите.
RX ОБОРУДВАНЕ

АСИСТЕНТ ЗА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

Усъвършенстваният асистент за пътни знаци (RSA) разпознава пътните знаци и предоставя информация на водача чрез мултиинформационния дисплей. Когато е свързан с динамичния радарен круиз контрол (Dynamic Radar Cruise Control), скоростта на автомобила може да се регулира според ограничението на скоростта, разпознато от RSA.