САМОЗАРЯДНИ, ПЪЛНИ ХИБРИДИ LEXUS

ЗАЩО ХИБРИД

Цялата мощ на бензиновия двигател, неусетно съчетана с ефективността на електромотор.

БЕЗКОМПРОМИСНА ЕФЕКТИВНА ДИНАМИКА

Хибридната технология на Lexus е лишена от сложни механизми, но същевременно предлага нисък разход на гориво и намалени вредни емисии без компромис с динамиката. Открийте предимствата и отговорите на въпроси, които може би си задавате. Тогава ще разберете защо толкова много хора избират Lexus хибрид.

2017 lexus understanding hybrid portrait self charging

ПРЕДИМСТВА НА ХИБРИДИТЕ

САМОЗАРЕЖДАНЕ: НЕ СЕ ИЗИСКВА ЗАРЕЖДАНЕ В МРЕЖАТА

За разлика от електрическите или Plug-in хибриди, никога няма да ви се наложи да зареждате Lexus хибрид в контакта - те се самозареждат в движение.

Независимо дали се придвижвате в града с приятели или поемате към поредното приключение със семейството извън града, ние сме уверени, че има отговарящ на вашите нужди самозаряден, пълен хибрид Lexus.

НАРЪЧНИК ЗА ХИБРИДА

 • КАК РАБОТИ ХИБРИДНАТА СИСТЕМА НА LEXUS?

  Самозарядните, пълни хибриди Lexus интелигентно съчетават бензинов двигател с електромотори. Хибридната система само определя най-подходящото задвижване в зависимост от желанията на водача, гарантирайки значилно подобрен разход на гориво и нулеви вредни емисии, когато автомобилът се придвижва на електричество.

 • ТРЯБВА ЛИ ДА ГО ЗАРЕЖДАМ?

  Не. Нашите хибридни двигатели самостоятелно зареждат батериите на електромоторите чрез иновативната система за регенеративно спиране.

 • ПО-СКЪП ЛИ Е ХИБРИДЪТ?

  Няма допълнителни разходи за поддръжка при хибридните автомобили. Всъщност, в дългосрочен план вероятно ще спестите средства от разхода за гориво, данъци и по-ниски вредни емисии.

 • КОЛКО НАДЕЖДНИ СА ДВИГАТЕЛИТЕ?

  Нашите хибридни модели са толкова надеждни, колкото стандартните бензинови и дизелови автомобили. Те са изключително надеждни, а електромоторите са необслужваеми. За допълнителен комфорт, винаги можете да запазите час за проверка на хибридната система: Hybrid Health Check.

 • ХИБРИДНАТА СИСТЕМА ВЛИЯЕ ЛИ НА ДИНАМИКАТА?

  Не. Всъщност нашите модели работят по-добре от стандартните автомобили, особено при потегляне в електрически (EV) режим, след което преминават в комбинирана мощност, ако се налага.

 • КАК ПОДДЪРЖАМ ХИБРИДНИЯ СИ АВТОМОБИЛ?

  Годишната проверка на хибридната система - Hybrid Health Check, е най-добрият начин да се уверите, че получавате максимума от вашия Lexus хибрид. Услугата е безплатна и включена в сервизирането на автомобила.


 

 
  2017 lexus understanding hybrid cinemagraph engine fallback

ШОФИРАНЕ БЕЗ УСИЛИЕ

Уверете се лично как хибридните автомобили реагират на пътя, автоматично превключвайки между двата източника на задвижване.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait thoughtful living

  ПРЕДИМСТВА НА ХИБРИДИТЕ

  ЖИВОТ С МИСЪЛ ЗА БЪДЕЩЕТО

  Изборът на самозаряден, пълен хибрид Lexus; хибрид, който отговаря на начина на живот, не би следвало да е трудно решение.

  Нашата хибридна гама се фокусира върху удобството и перспективното мислене. Той е създаден да отговаря на вашия лайфстайл, независимо дали шофирате в града, пазарувате или предприемате поредното приключение със семейството - сигурни сме, че имаме предложение за вас.

  Иновативните системи за задвижване са елегантно изваяни, позволявайки да се насладите пълноценно на луксозните интериорни салони и щедри багажни пространства.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait cleaner future

  ПРЕДИМСТВА НА ХИБРИДИТЕ

  ПО-ЧИСТО БЪДЕЩЕ

  Дизеловите и бензинови двигатели са доказали своя негативен ефект върху околоната среда в локален и глобален мащаб. От борба с климатичните промени до обикновеното изчистване на въздуха в нашите градове, Lexus предизвиква с интелигентни и иновативни подходи към намаляване на вредите.

  Независимо дали създаваме нашата хибридна технология, намаляваме производствените емисии или увеличаваме процента рециклируеми отпадъци в нашия офис, ние използваме 360-градусов подход за създаване на едно по-устойчиво бъдеще.

  Хибридните автомобили Lexus помагат на водачите да намалят техните емисии, заемайки по-отговорен подход към околната среда. Всъщност, нашите хибридни системи намаляват вредните емисии до 1/10 от тези на Euro 6 стандарта за дизели от 2014. Ще ви помогнем да съхраните природата, без да правите компромис с познатата за Lexus динамика, качество, майсторска изработка и дизайн.

 • 2017 lexus understanding hybrid portrait smarter economics

  ПРЕДИМСТВА НА ХИБРИДИТЕ

  ИНТЕЛИГЕНТНИ РАЗХОДИ

  Хибридната технолгия е щадяща към околната среда и към вашето портмоне. С изключително ниския разход на гориво и вредни емисии вие може да намалите месечните разходи и да получите предимства от лични и фирмени данъчни облекчения* (*разговаряйте с вашия местен оторизиран дилър)

  Части за хибриди, поддръжка и сервизиране се обработват от висококвалифицирани експерти - точно това, което очаквате от Lexus Сервиз. Освен това предлагаме Hybrid Health Check като част от сервизирането на вашия хибрид, за да ви служи вярно.

ОТГОВОРИ НА ВАШИТЕ ВЪПРОСИ ЗА ХИБРИДИТЕ

Ние сме пионери в хибридната технология, започвайки през 2004 и бързо превръщайки се в най-любимия луксозен хибриден бранд в света. Ако имате други съмнения, моля, прочетете секцията Често Задавани Въпроси по-долу или се свържете с най-близкия оторизиран дилър на Lexus.

 • КАКВО Е ХИБРИДЕН АВТОМОБИЛ?

  Хибридните автомобили имат два източника на задвижване: бензинов двигател и електромотор. При пълнохибридните системи, като Lexus Hybrid Drive, двата енергийни източника могат да задвижват автомобила заедно и поотделно. Хибридната система следи пътните условия и неусетно контролира разпределението на мощността. Резултатът е повишена ефективност, по-ниски вредни емисии и оптимизирана динамика.

 • КАК РАБОТЯТ ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

  Бензиновите двигатели се представят най-добре при движение с постоянна скорост, а електромоторите са отлични при ускорение и движение с ниска скорост. Хибридните автомобили използват предимствата на двете.

  При хибридите на Lexus, Устройството за разпределение на мощността (PCU) интелигентно следи пътните условия и избира кой източник на енергия да осигури мощност в дадения момент, неусетно преминавайки между единия, другия или комбинация от двата. То прави най-оптималния избор за вас, за да може вие да се насладите на повишена мощност, мигновено ускорение и динамично управление.

  Заедно с прецизно настроената аеродинамика и пространна употреба на леки материали, нашите хибридни задвижвания осигуряват впечатляващо нисък разход на гориво и вредни емисии. А когато шофирате на само на електричество, вие не генерирате вредни емисии.

 • КОЛКО НАДЕЖДНИ СА ХИБРИДИТЕ НА LEXUS?

  Нашите хибридни автомобили са толкова надеждни, колкото и конвенционалните бензинови и дизелови автомобили. Те за изключително издръжливи, а електромоторите и генераторите са необслужваеми.

 • БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

  Хибридните автомобили Lexus са създадени и тествани за техните характеристики за безопасност така, както се отнасяме към всеки един друг автомобил. Те са толкова безопасни, колкото и всеки друг конвенционален автомобил.

 • КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ХИБРИДНИЯ АВТОМОБИЛ?

  Хибридният автомобил използва гориво само в краен случай. Когато се придвижвате с ниска скорост, вашият автомобил се задвижва безшумно от електромотор. Това означава, че той е ефективен, икономичен и генерира ниски нива на вредни емисии, дори когато ускорявате. Когато потегляте само на електричество, вашият автомобил не генерира вредни емисии.

 • КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ХИБРИДИТЕ НА LEXUS СПРЯМО ОСТАНАЛИТЕ ХИБРИДИ?

  Хибридната технолгия на Lexus е оригиналът и е най-доброто предложение. Ние бяхме първите, които представихме пълнохибридна система и оттогава не сме спирали да я подобряваме. Заедно, над 1 милион водачи на хибридни автомобили, са пропътували стотици милиони километри в цял свят, задвижвани от нашата иновативна технология.

  За разлика от други системи, Lexus Hybrid Drive може да се движи на електричество при ниска скорост. Това означава нулеви вредни емисии и изключителна ефективност. Системите на конкурентите разполагат с много по-малки електромотори, които работят паралелно с двигателя - не могат да работят поотделно.

 • МОГА ЛИ ДА ПРЕВКЛЮЧВАМ МЕЖДУ ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ЗАДВИЖВАНЕ?

  Няма нужда. Интелигентното Устройство за разпределение на мощността следи пътните условия и неусетно превключва между източниците на задвижване, за да намали емисиите и да увеличи динамиката на пътя. От потегляне, ускорение, движение с постоянна скорост или спиране, системата прави най-добрия избор за вас.

  За нулеви вредни емисии и максимална ефективност може да изберете задвижване на електричество за кратки разстояния.

 • МОГА ЛИ ДА НЕ ЗАРЕЖДАМ БАТЕРИЯТА НА МОЯ LEXUS ХИБРИД ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ?

  Няма нужда да зареждате вашия самозареждащ се Lexus хибрид - той е винаги готов да потегли.

  Както при стандартните автомобили, акумулаторите се изтощават при продължително стоене, като заминете на почивка, например. Но вероятността това да се случи е малка. Все пак, ако това се случи, автомобилът ще запали от бензиновия си двигател.

  Модерната и компактна батерия се зарежда в движение. Зарежда се и от системата за регенеративно спиране - ECB-R. Тази интелигентна технология улавя енергията при спиране, превръщайки за в електрическа.

 • КАКЪВ ПРОБЕГ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ LEXUS ХИБРИД?

  Зависи от степента на заряд на батерията, пътните условия и колко е натоварен автомобилът.

  Вашият Lexus хибрид може да работи самостоятелно на електричество при ниска скорост. Нашата система интелигентно следи батерията и държи минимален заряд. Ако шофирате на дълги разстояния или с висока скорост, бензиновият двигател ще запали.

 • МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ МОЯТ LEXUS ХИБРИД В ЕКСТРЕМНИ ПЪТНИ УСЛОВИЯ?

  Хибридите на Lexus имат абсолютно същите способности като стандартните автомобили.Както при всеки автомобил, трябва да се съобразявате с пътните условия и да полагате допълнителни усилия, когато се налага. Винаги избягвайте да шофирате в екстремни условия.

 • С КАКВО Е ПО-РАЗЛИЧЕН ХИБРИДНИЯТ LEXUS ОТ БЕНЗИНОВИТЕ ЕКВИВАЛЕНТИ?

  Всички хибридни модели на Lexus имат два източника на задвижване: бензинов двигател и електромотор. И двата могат да задвижват автомобила самостоятелно и заедно. Най-модерното Устройство за управление мощността следи пътните условия и неусетно превключва между източниците на задвижване. Резултатът е увеличена ефективност, по-ниски вредни емисии и балансирана динамика.

  Нашите хибриди са топ модели в техните сегменти, затова ще се наслаждавате на най-доброто оборудване и върховно изживяване зад волана. И независимо дали е личен или служебен автомобил, всеки Lexus хибрид пести средства, докато намалява вредите върху околната среда.