Lexus logo
ПРЕМИНЕТЕ НАДОЛУ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИТЕ

LEXUS SAFETY SYSTEM +

ИЗПИТАЙТЕ АКТИВНАТА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ВСЯКО ПЪТУВАНЕ

Човешкото зрение в впечатляващо. Но има своите ограничения и дори то би могло да бъде подведено от визуални трикове на перспективата. Научете как Lexus Safety System Plus подпомага вашите възприятия зад волана. Интелигентна подкрепа за ясен поглед и уверено шофиране.

МОЛЯ, ИЗЧАКАЙТЕ - ЗАРЕЖДАНЕ

Възприятието може да бъде подведено
от визуални измами

където паралелни линии изглеждат криви

но на пътя

Lexus ви държи в правия път

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НАПУСКАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА & АСИСТЕНТ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА

БЪДЕТЕ НА ПРАВ ПЪТ

Дори най-фокусирания водач може да бъде разсеян. Ако започнете да се отклонявате от пътната лента, системата за Предупреждение при напускане на пътна лента ще ви върне обратно. Воланът ще сигнализира с лека вибрация, а системата ще излъчи и аудио и визуален сигнал. Спокойствието и увереността отново са ваши партньори, особено на магистрали и по-дълги пътувания.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

КОНТРОЛИРАНА ПОСОКА

Интелигентна камера следи белите и жълти пътни маркировки. Ако се отклоните от лентата, системата автоматично задейства аудио-визуален сигнал. И, ако сте го активирали, Асистентът за поддържане на пътна лента ще приложи насочваща корекция, която да ви върне обратно в платното.

Предупредителни и с намеса, тези системи работят заедно, за да подпомагат концентрацията на водача при продължителни пътувания. Управлението е по-лесно. Системата за предупреждение при напускане на пътна лента и Асистентът за поддържане на пътна лента осигуряват на погледа ви помощ, на която могат да разчитат по всяко време.

BACK TO EXPERIENCE

През нощта,

мощните дълги светлини,

подобно на танцуващи светлини,

биха могли да заслепят другите водачи.

Lexus автоматично предотвратява тази вероятност

АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ & СИСТЕМА ЗА АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

ИНТЕЛИГЕНТНО
ОСВЕТЛЕНИЕ

Шофирането през тъмната част на денонощието е едно от големите удоволствия за сетивата, но и значително предизвикателство. Нашите системи подкрепят видимостта, защитавайки вас и вашите пътници от евентуални опасности. Автоматичните дълги светлини се включват и изключват автоматично, когато е необходимо. Системата за адаптивни дълги светлини отвежда видимостта на следващото ниво, интелигентно заслепявайки светлините на насрещно движещите се автомобили и същевременно насочвайки светлина към целия обсег пред автомобила.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

УВЕРЕНОСТ ПРЕЗ НОЩТА

Системата за Автоматични дълги светлини изпозлва интелигентни сензори, за да предвижда пътната обстановка в аванс, търсейки и откривайки неща, които вие не забелязвате. Камери в челното стъкло бързо идентифицират предни светлини на насрещно движещи се автомобили и стоп светлини на предходящи, превключвайки автоматично межди дълги и къси светлини.

Адаптивните дълги светлини осветяват пътя пред вас, но оставят останалите автомобили в сянка. Камера следи движението на автомобила, за да гарантира прецизно засенчване. И двете системи оптимизират естественото осветяване, гарантирайки, че останалите водачи не са заслепени. Рискът от инциденти е сведен до минимум. Когато слънцето залезе, те се грижат за вашата видимост.

BACK TO EXPERIENCE

Пълната видимост е не винаги възможна,

перспективите могат да се сменят

и да разкрият скрити опасности.

Затова Lexus следи тези места вместо вас.

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

ПО-ЯСНА
ВИДИМОСТ

Хората не притежават пълно периферно зрение и Системата за следене на мъртвата точка осигурява важна допълнителна подкрепа. Създадена да забелязва приближаващи автомобили в съседни ленти, тя предупреждава водача всеки път, когато има автомобили около него. Запазете хладнокръвие и сменяйте ленти на движение с пълна увереност.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

ПРЕДВИЖДАНЕ НА ДЕЙСТВИЯТА НА ДРУГИТЕ ВОДАЧИ

Работеща с интелигентни сензори, Системата за следене на мъртвата точка следи пътната обстановка вместо вас, покривайки области, които обикновено не влизат в полезрението на водача. Тя напомня за себе си, когато сменяте ленти, за да гарантира, че не нарушавате движението на други автомобили неволно.

Освен това спомага и за по-лесното паркиране. Системата за следене на трафика зад автомобила спомага маневрирането в тесни пространства, следейки за преминаващи автомобили извън обсега на водача. Тя предвижда евентуални сблъсъци и прилага спирачно усилие при необходимост.

BACK TO EXPERIENCE

Нашето зрение е еволюирало да определя дистанцията ефективно,

но все пак може да бъде подведено

двете хоризонтални линии

са с еднаква дължина

Lexus подпомага възприятието за дистанция

адаптирайки вашата скорост интуитивно спрямо предходящия трафик

АДАПТИВЕН КРУИЗ КОНТРОЛ &
СИСТЕМА PRE-COLLISION

УВЕРЕНО
ШОФИРАНЕ

Човешката преценка се по-добра, когато си партнира с интелигентни системи за шофиране. Адаптивният круиз контрол определя разстоянието между вас и превозните средства отпред и регулира скоростта съответно, докато Системата Pre-Collision следи за ревозни средства и препятствия напред. Тя ви предупреждава, ако има вериятност за сблъсък и автоматично прилага спирачно усилие, ако не вие не предприемете действия. Със сведена до минимум несигурност, може да управлявате уверено.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

ОТПУСНЕТЕ СЕ ПРИ ДЪЛГИТЕ ПЪТУВАНИЯ

Адаптивният круиз контрол и Система Pre-Collision използват милиметров-вълнов радар, за да следят пространството пред автомобила. Скоростта ви се контролира съгласно предварително зададена дистанция, за да поддържа темпото на останалите водачи. Ще бъдете предупредени, ако има риск от сблъсък, а когато сблъсъкът е счетен за незбежен, системата автоматично прилага спирачно усилие.

С Адаптивния круиз контрол и Система Pre-Collision може да сте сигурни, че пътя пред вас е изследван, метър по метър. Дългите пътувания са по-спокойни, а необходимостта от рязко спиране е минимална. Тревожете се по-малко и бъдете спокойни по време на всяко пътуване.

BACK TO EXPERIENCE

ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЕЗОПАСНОСТТА

ПЪТЯ ОТПРЕД

Първият Lexus LS бе представен преди 28 години. Той определи критериите за лукс и спечели критиците със своята динамика, плавност, тишина, качество на изработка и надеждност.

Сега, изцяло новият LS 2018 е носител на нова революция. Lexus Safety System+ разполага с нови модерни технологии, включително първата в света интуитивна система за разпознаване на пешеходци. Нашият флагман седан предвещава нова ера в интелигентните асистенти на водача.

БЪДЕЩЕТО В ТЕХНОЛОГИИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

НОВИЯТ LS

ИНТЕЛИГЕНТНА ИНФОРМИРАНОСТ

Модерните активни системи за безопасност правят LS по-запознат с обграждащата го среда, предлагайки интелигентна подкрепа към вас като водач. Широкообхватните сензори около автомобила, включително стерео камери, следят ситуацията около автомобила без прекъсване, от маневри при паркиране до отбягване на инциденти.

Тази информираност изпраща данни към системата за интуитивно разпознаване на пешеходци, която работи заедно с първата в света ситема за активно завиване. Ако тя разпознае пешеходец пред автомобила и сблъсъка е счетен за неизбежен, тя автоматично прилага спирачно усилие и заобикаля пешеходеца, запазвайки движението в същата лента. Водачът е предупреден чрез head-up дисплейът, който със своите 24" е най-големия в света, предоставяйки пълна информация за пътя пред вас през цялото време.

НОВИЯТ LS

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive в LS предлага висока степен на подпомагане на водача, осигурявайки подкрепа в управлението на автомобила чрез интелигентно анализиране на намеренията му. Резултатът е непрекъсната асистенция при дълги магистрални шофирания и висока увереност като стандарт.

LS е флагманът на Lexus, който води марката към прогрес в света на интелигентните технологии за шофиране, създадени да асистират водача по всяко време, гарантирайки вашата сигурност.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИЯ LS

ВАШИЯТ LEXUS, ВАШЕТО ОБОРУДВАНЕ

БЕЗОПАСНОСТ В ГАМАТА НА LEXUS

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

PLEASE INCREASE THE SIZE OF YOUR BROWSER WINDOW