1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Motorsport
  4. RC F GT3
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

2017 RC F GT3


Предприемайки интересни и вълнуващи предизвикателства е част от нашето разбиране за луксозен лайфстайл бранд.

Едно от тези предизвикателства е непрекъснато да усъвършенстваме динамиката на нашите F модели. Ние вярваме, че със затвърждаване на нашия опит и знания в широка гама от състезателни дисциплини ние можем да предложим на притежателите на Lexus по света удивителни изживявания зад волана. Именно поради тази причина увеличаваме нашия фокус върху моторните спортове през 2017 с RC F GT3.

Ние целим не само да печелим по-предни места във всяко състезание, но и да предизвикваме страстта в нарастващата глобална общност от автомобилни ентусиасти.

RC F GT3 разполага с 5.4-литров V8 двигател, съчетан с 6-степенна секвеционална скоростна кутия. Предният капак, броните, задният спойлер, таванът, панелите на вратите, входящия колектор на двигателя и таблото са изработени от карбон, което намалява общото тегло до само 1300кг.

Вече хомологиран от централата на спорта - FIA, RC F GT3 ще участва в състезателни шампионати в САЩ и Япония, както и подбрани Европейски стартове.

В САЩ сме осигурили два Lexus RC F GT3 на 3GT Racing team, за да се състезават в клас GTD в шампионатните серии IMSA WeatherTech SportsCar, докато в Япония се състезават два автомобила в клас GT300 в сериите Super GT с отбора на LM corsa.

В Европа Farnbacher Racing и Emil Frey Racing - двата отбора, които участваха в сериите за издръжливост VLN с прототипа RC F GT3 миналата година, ще продължат работата по развитието и този сезон, целейки се да се състезават в по-високо ешелони в GT3 сериите в Европа в бъдеще. Те ще участват в Европейски състезания през 2017, както и няколко подбрани събития от международните GT Open серии.

Lexus се превърна в първия азиатски автомобилитен производител, които печели Шампионата за издръжливост VLN на Нюрбургринг Нордшлайфе. Прототип на RC F GT3 впечели победата в клас VLN9 на 8 октомври 2016.

Lexus постигна забележителни резултати през изминалата година и в RC F GT500 - още един състезателен автомобил, извлечен от RC F. Той доминира в японските Super GT серии с отбора на SARD и пилоти Хейки Ковалайнен и Кохей Хирате, грабвайки индивидуалните и отборните титли в категория GT500.

Имен на Автомобил LEXUS RC F GT3
Двигател 5.4-литров V8
Мощност 373+ кВ (500+ к.с)
Въртящ момент Атмосферен
Трансмисия 6-степенна секвеционална състезателна кутия
Колела 13x18 предни, 13 x 18 задни - централен 13 x 8 инча предни и задни

 

Спирачки Стоманени дискове
Обща дължина 4,845мм
Обща широчина 2,030мм
Обща височина 1,270 мм
Междуосие 2,730мм
Тегло 1,300кг