МОТОРСПОРТ

За да усетите духа на уникалната отдаденост на Lexus към спортната динамика, просто погледнете нашите суперавтомобили и тези, с които се състезаваме. Ще откриете удивително мощни изживявания зад волана, от неуморната фаза на разработка до финалните тестове на писта.

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ СУПЕРАВТОМОБИЛ

Роден от чистата страст, нашата десетилетна мисия да създадем съвършения автомобил за шофиране, ни отведе от легендарния суперавтомобил LFA. Като истинска икона, той постави нови граници в света на динамичното представяне. И се превърна в наша собствена летва за постижения, вдъхновявайки бъдещето на спортните автомобили Lexus.

    lexus lfa born on track
    lexus legendary status

ВДЪХНОВЕНИЕ ОТ СУПЕРАВТОМОБИЛ

СТАТУС НА ЛЕГЕНДА

Суперавтомобилът LFA е въплъщение на динамиката в Lexus и поставя корените на 'F' философията. Представен по време на 41-вото Автомобилно изложение в Токио през 2010, той продължава да бъде в света на суперавтомобилите.

Ексклузивен и изключително търсен, от него има произведени само 500 броя. Малък като тираж, но с изключително влияние, LFA бе приет с истинска почит в света на автомобилната индустрия. А в света на Lexus той продължава да вдъхновява модели като LC и други с емблемата F.

ГОТОВ ЗА СТАРТ

Състезателната писта е най-конкурентното място за съществуване и там, където се раждат суперавтомобилите. Те са разработени, за да помогнат на отборите в състезанията, когато са им нужни скорост или всеки друг аспект.

    lexus race ready

ГОТОВ ЗА СТАРТ

ПЕЧЕЛИВША ФОРМУЛА

Lexus се превърна в първия азиатски автомобилитен производител, които печели Шампионата за издръжливост VLN на Нюрбургринг Нордшлайфе. Прототип на RC F GT3 впечели победата в клас VLN9 на 8 октомври 2016. Този забележителен модел е изтъкан от иновативни инженерни решения, чиято основна цел е да извлече максимума от мощния двигател с 540 конски сили.

Предните калници са специално изработени да намалят челното съпротивление. Задният спойлер се извисява високо, за да генерира максимална сила на притискане, стабилизирайки автомобила в най-предизвикателните завои. Всичко това го прави предимство и истинско удовлетворение за всеки състезателен отбор.

ЛУКС, СЪЗДАДЕН НА ПИСТА

Когато сме на пистата, всички наши сетива се активират. Непрекъснато бдителни, ние забелязваме и се учим във всеки момент. После събираме нашите прозрения и ги имплементираме в нашите F и F SPORT модели. Резултатът? Усъвършенствано и енергизиращо изживяване зад волана, гарнирано със спортен стайлинг

 •     2017 lexus discover performance overview f models

  ДИНАМИКА

  F МОДЕЛИ

  Вдъхновени от нашата F философия, F моделите са витрина за страстта ни към динамиката. Настанете се удобно и станете свидетели на нови хоризонти в изживяванията зад волана.

 •     2017 lexus discover performance overview f sport

  ДИНАМИКА

  F SPORT

  Изберете вашия любим Lexus модел и му придайте спортна визия. Нашите F SPORT автомобили са с подобрен дизайн отвътре и отвън, както и с деликатни настройки на окачването за спиращо дъха изживяване.