2017 lexus creative partnerships hub banner lsf

ДОБРЕ ДОШЛИ В LEXUS

КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ

През 2013 г. стартира проектът Късометражни филми Lexus, който има за цел насърчава следващото поколение режисьори. Това е превъзходен трамплин за амбициозни режисьори и писатели, подкрепен от Lexus, които да си сътрудничат с американското филмово студио The Weinstein Company, за да покажат своите произведения на международна сцена.

  • ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ LEXUS

    Третото издание Късометражни филми Lexus привлече над 4400 филмови творци, които представят свои предварително продуцирани късометражни филми. Всички те бяха прегледани от десет-членно жури, което състави списък от финалисти, които бяха поканени да напишат сценарий на провокативната тема Очакване (от англ: Anticipation).

    Излишно е да се споменава, че конкурсът за всеки от четиримата режисьори, избрани да участват в Третото издание на Късометражни филми Lexus, е труден, а стандартът е много висок - и с основание. Проектите на победителите са напълно финансирани, професионално изработени, а след това и международно представени от The Weinstein Company. Това е рядка възможност за всеки развиващ се режисьор.